Bereid je bezoek voor

©Karin Borghouts

De locatie

AntwerpPhoto vindt plaats op een unieke locatie aan de oever van Schelde in Antwerpen. Het Loodswezen (Tavernierkaai) ligt in de bruisende buurt Het Eilandje, vlakbij het MAS en het centrum van Antwerpen. 

Het eclectisch neorenaissancepaleis werd in 1890 ontworpen door Hendrik Kennes en Ferdinand J.A. Truyman. Tot voor kort werd het gebruikt als vertrekbasis voor de Antwerpse loodsen, die schepen vlot en veilig de Antwerpse haven in en uit begeleiden.

Het Loodswezen wordt hiermee voor de eerste keer opengesteld voor het publiek en is exclusief te bezoeken in het kader van AntwerpPhoto. Onder andere de sierlijke uitkijktoren, de binnenkoer en het beeld van Brabo op de voorgevel zijn blikvangers.

Tickets

  • Online 

Normaal tarief : €16,5 (incl. €1,5 transactiekost) 

Kortingstarief (-25 of 65+) : €12,5 (incl. €1,5 transactiekost)    

  • Aan de kassa

Normaal tarief : €18 

Kortingstarief (-25 of 65+): €14 

Festival

AntwerpPhoto gaat op 24 juni van start met een bruisende festivalweek. Het programma wordt binnenkort bekendgemaakt. 


Tentoonstellingen

De drie doorlopende tentoonstellingen (1-2-3-4, Iconobelge en Prix Carmignac) zijn te bezichtigen van 24 juni tot en met 30 september 2018. De exposities zijn geopend van woensdag tot zondag van 10u tot 17u.

Hoe AntwerpPhoto bereiken

  • AntwerpPhoto is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Tram 7 (Halte Antwerpen Brouwersvliet) stopt vlak voor het Loodswezen. Meer informatie vind je op de website van De Lijn.
  • Met de fiets kan je AntwerpPhoto bereiken op minder dan 10 minuten vanuit het centrum. Er zijn verschillende Velo-stations in de buurt, het dichtsbijzijnde is vlak tegenover het Loodswezen op de Sint-Aldegondiskaai. Meer informatie op Velo-antwerpen.be.
  • Met de auto? Parkeren kan op de bovengrondse parking op de Van Meterenkaai. Er zijn ook verschillende ondergrondse betaalparkings in de buurt: op de Sint-Pietersvliet en op de Godefriduskaai (ingang: Zeevaartstraat 11). Check zeker ook Slim naar Antwerpen voor verkeersinformatie.

De tentoonstellingen zijn helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 

Bezoek de tentoonstelling

Koop tickets