24 juni - 30 september (elke dag van 10u - 18u)
en nl
Blijf op de hoogte

Bereid je bezoek voor

©Karin Borghouts

De locatie

AntwerpPhoto vindt plaats op een unieke locatie aan de oever van Schelde in Antwerpen. Het Loodswezengebouw (Tavernierkaai) ligt in de bruisende buurt Het Eilandje, vlakbij het MAS en het centrum van Antwerpen.

Het eclectisch neorenaissancepaleis werd in 1890 ontworpen door Hendrik Kennes en Ferdinand J.A. Truyman. Tot voor kort werd het gebruikt als vertrekbasis voor de Antwerpse loodsen, die schepen vlot en veilig de Antwerpse haven in en uit begeleiden.

Het Loodswezengebouw wordt hiermee voor de eerste keer opengesteld voor het publiek en is exclusief te bezoeken in het kader van AntwerpPhoto. Onder andere de sierlijke uitkijktoren, de binnenkoer en het beeld van Brabo op de voorgevel zijn blikvangers.

Tickets

 • Online

Normaal tarief : €16,5 (incl. €1,5 transactiekost)

Kortingstarief (-25 of 65+) : €12,5 (incl. €1,5 transactiekost)

Groepstarief (15 pers. of meer - enkel online): €12,5 (incl. €1,5 transactiekost)

Groepen: om van de korting gebruik te kunnen maken graag het aantal personen doorgeven via mail.

Gids: Graag een rondleiding met gids? Een begeleide rondleiding kost €105 voor 1,5 uur. Reserveer tijdig via mail.

 • Aan de kassa

Normaal tarief : €18

Kortingstarief (-25 of 65+): €14

AntwerpPhoto is volledig cashless, je kan er enkel met bankkaart betalen.

Kinderen onder de 7 jaar krijgen gratis toegang.

Opening times

De vier doorlopende tentoonstellingen (1-2-3-4, Michael Wolf, Iconobelge en Prix Carmignac) zijn te bezichtigen van 24 juni tot en met 30 september 2018.

 • Maandag: 10:00 - 18:00
 • Dinsdag: 10:00 - 18:00
 • Woensdag: 10:00 - 18:00
 • Donderdag: 10:00 - 18:00
 • Vrijdag: 10:00 - 18:00
 • Zaterdag: 10:00 - 18:00
 • Zondag: 10:00 - 18:00

De ticketbalie sluit om 17u30.

Speciale openingen

Ook op woensdag 15 augustus is AntwerpPhoto doorlopend open van 10u tot 21u.

Hoe AntwerpPhoto bereiken

AntwerpPhoto vindt plaats in het Loodswezengebouw. Adres: Tavernierkaai 3, 2000 Antwerpen.

 • Kom je met de trein naar Antwerpen? Met een B-Dagtrip ticket koop je je trein- en tramticket én je toegangsticket met korting.
 • Het Loodswezengebouw is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Van Antwerpen Centraal Station kan je de tram nemen vlak onder het station (Premetrostation Diamant): neem tram 9 of 15 (in de richting P+R Linkeroever) voor 1 halte (Meir). Stap over op tram 7: de bovengrondse halte (Antwerpen Meirbrug) ligt op 100m van de metro-uitgang. Stap af aan halte Antwerpen Brouwersvliet, vlak voor het gebouw. Meer informatie vind je op de website van De Lijn.
 • Met de fiets kan je AntwerpPhoto bereiken op minder dan 10 minuten vanuit het centrum. Er zijn verschillende Velo-stations in de buurt, het dichtsbijzijnde is vlak tegenover het Loodswezengebouw op de Sint-Aldegondiskaai. Meer informatie op Velo-antwerpen.be.
 • Met de auto? Parkeren kan op de bovengrondse parking op de Van Meterenkaai. Er zijn ook verschillende ondergrondse betaalparkings in de buurt: op de Sint-Pietersvliet en op de Godefriduskaai (ingang: Zeevaartstraat 11). Check zeker ook Slim naar Antwerpen voor verkeersinformatie.
 • Blijf je in Antwerpen? Krijg 10% korting op je boeking in de Holiday Inn Express Antwerp City - North bij vermelding van 'AntwerpPhoto' bij je reservatie via email.

Rugzakken zijn niet toegelaten in de tentoonstellingen.

Toegankelijkheid

Gelieve er rekening mee te houden dat het als monument beschermde historisch pand waarin het festival wordt georganiseerd, gekenmerkt wordt door vele trappen, niet beschikt over een werkzame lift en de tentoonstellingen verspreid zijn over verschillende verdiepingen.

Gelet op deze karakteristieken van het pand zijn de groepstentoonstelling van Belgische fotografen, de tentoonstelling van de laureaten van de Prix Carmignac en de tentoonstelling van fotograaf Michael Wolf, die alle plaatsvinden op de hogere verdiepingen van het pand, helaas enkel bereikbaar via één of meerdere trappen en dus, in principe, niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De kunstwerken die deel uitmaken van deze tentoonstellingen alsook impressies van deze tentoonstellingen kunnen op de gelijkvloerse verdieping wel digitaal bekeken worden.

De tentoonstelling van Anton Corbijn kan daarentegen via een andere ingang bezocht worden zonder dat daarbij gebruik dient te worden gemaakt van een trap. Indien u van deze laatste mogelijkheid gebruik wenst te maken, verzoeken wij u vriendelijk vooraf even contact op te nemen met één van onze medewerkers via het e-mailadres info@antwerpphoto.be, zodat u de toegang tot deze expositie kan worden verzekerd via een andere ingang van het pand.

Aangezien het voor personen met een handicap die hun niet toelaat de trappen te gebruiken, niet mogelijk is om alle tentoonstellingen te bezoeken en het digitaal bekijken van deze exposities geen volwaardige vervanging kan zijn van een dergelijk bezoek, zal aan hen een lagere toegangsprijs aangerekend worden van:

€12,50 euro (inclusief € 1,5 euro transactiekost) indien u via de website tickets bestelt; en van €14 indien u ter plaatse uw ticket aankoopt. De begeleider van een persoon met een handicap dient geen toegangsprijs te betalen.

Voor bijkomende vragen kunt u ons steeds contacteren op het e-mailadres: info@antwerpphoto.be

Bezoek de tentoonstelling

Koop tickets